2019_02_24-Charenton-Bian-Mijic-Architectes-2275

Duplex in Charenton

March 6, 2019

Renovation of a 30m2 apartment with an extension in the attic space in order to create a more spacious and more luminous living space in double-height, but also two small rooms and a working area on the gallery. From concept to execution, this is an architecture project I did with my business partner Kevin Bian.

2019_02_24-Charenton-Bian-Mijic-Architectes-2284

2019_02_24-Charenton-Bian-Mijic-Architectes-2288

The stairs are designed as a decorative element that holds a hidden wardrobe and some shelves.

2019_02_24-Charenton-Bian-Mijic-Architectes-2327

The existing kitchen was extended with a bar area with storage. This new element is highlighted in a pastel blue color.

2019_02_24-Charenton-Bian-Mijic-Architectes-2334

2019_02_24-Charenton-Bian-Mijic-Architectes-2365

2019_02_24-Charenton-Bian-Mijic-Architectes-2406

2019_02_24-Charenton-Bian-Mijic-Architectes-2419

A preview into the multipurpose-ness of the staircase element.

2019_02_24-Charenton-Bian-Mijic-Architectes-2421

2019_02_24-Charenton-Bian-Mijic-Architectes-2401

2019_02_24-Charenton-Bian-Mijic-Architectes-2395

2019_02_24-Charenton-Bian-Mijic-Architectes-2378

The access gallery to the two attic rooms serves as a working area, and is a space that communicates with the living area on the main floor.

2019_02_24-Charenton-Bian-Mijic-Architectes-2380

Skylights were positioned in a way to augment the standing area under the roof slope.

The project was chosen by the clients among three initial propositions via Archibien.

 

Tags: , , , , , , , , , , , ,